Oplysninger om cookies
Denne hjemmeside bruger cookies. Læs mere.politikken.
ACCEPTER OG LUK
Persondataforordningen og ISM: Hvad du har brug for at vide

Persondataforordningen og ISM: Hvad du har brug for at vide

Da EU’s Persondatabeskyttelsesforordning trådte i kraft den 25. maj 2018, blev kontrolcentralerne med et til “dataansvarlige”, som dermed er forpligtet til at overholde forordningen.

Hvad er persondatabeskyttelsesforordningen?

Det er velkendt, at den 25. maj 2018 trådte EU’s persondatabeskyttelsesforordning (populært kaldet ”persondataforordningen”) i kraft i hele EU – og associerede lande. Persondataforordningen udgør et paradigmeskift med hensyn til ejerskab og kontrol over personoplysninger. Fra den 25. maj 2018 tilhører personoplysninger hvert enkelt individ og enhver person har ret til at vide, hvilke af deres personoplysninger, der er gemt i ethvert datalager og – under visse omstændigheder – at få fjernet disse data.

Konsekvenserne af persondataforordningen er enorme. Som en EU-forordning er det bindende for alle lande på én gang. Således skal alle ejere af datalagre (dvs. enhver, der lagrer data, der kan henføres til en person) fra 25. maj 2018 og fremover være i overensstemmelse med forordningen. Dette gælder naturligvis også vores softwareplatform, Innovative Security Manager™ (ISM), hvis database indeholder navne, adresser osv.

Så hvad regulerer persondataforordningen egentligt? Udover at give personer et indblik i deres personlige data og retten til at få det fjernet, så regulerer forordningen også fortroligheden omkring disse data og dataejernes (kaldet de “dataansvarliges”) pligt til ikke at videregive personlige data til tredje part. Datatilsynet vil løbende føre tilsyn med virksomheder for at sikre, at virksomhederne overholder forordningen og kan udstede bøder, såfremt dette ikke er tilfældet.

De berørte dataansvarlige virksomheder er derfor i gang med at indgå aftaler med deres kunder (dvs. de individuelle ejere af personlige data), leverandører og samarbejdspartnere (dvs. alle som har adgang til personhenførbare data i forbindelse med deres daglige arbejder).

Så hvad betyder det for dig som ISM-bruger?

For det første tilbyder Innovative (som ”databehandler”) en ”Databehandleraftale”, som beskriver, hvordan vi overholder forordningen i forbindelse med support af jeres ISM-platform, som kan indeholde personhenførbare data.

For det andet har vi iværksat tekniske og administrative tiltag for at undgå enhver form for datalæk i vores supportafdeling og associerede afdelinger i Innovative. Logning i overensstemmelse med forordningen sikrer, at et læk kan spores eller til at bevise, at lækket ikke kom fra Innovative.

For det tredje tilføjer vi nye funktioner til kommende versioner af vores software så persondata og billeder kan fjernes hurtigt og sikkert fra databaserne. Ændringerne er minimale og eksisterende versioner kan anvendes, som de er nu. Forbedringerne indføres udelukkende for at gøre det hurtigere og nemmere at udføre disse handlinger.

Til sidst vil vi nævne, at vi i de kommende uger vil tage kontakt til vores kunder for at tilbyde vores ”Databehandleraftale”, diskutere dens konsekvenser, diskutere forordningens konsekvenser for kontrolcentralerne og hjælpe vores kunder med at overholde forordningen.

Læs mere

Nyhed

Ny adm. direktør i Innovative

Lars Nygaard er blevet udnævnt til ny administrerende direktør for Innovative Business Software A/S. Lars kommer fra j2 Global inc., hvor han var General Manager for Europa og administrerende direktør for en række opkøbte virksomheder. De seneste 15 år har Lars haft forskellige lederstillinger bl.a. hos Microsoft.

Læs mere
Begivenhed

Innovative brugerseminar 2019

Kom med på brugerseminar og få indblik i de nyeste funktioner og moduler i Innovative Security Manager™.

Læs mere
Nyhed

Flådemodul med interGATE4

Vi har lavet en kort video, der viser nogle af de mange muligheder i integrationen mellem Flådemodulet (på centralen) og interGATE4 (i køretøjer).

Læs mere
Nyhed

TIPS & TRICKS: URL-oversigt

Nogle alarmer medsender såkaldte “URL’er” (engelsk: Uniform Resource Locator) – ofte i form at et hyperlink (“https://…”), der linker til et billede eller videoklip på en hjemmeside på internettet. Nogle alarmforløb (hændelser) indeholder mange forskellige logninger (fx indkommende logninger med URL’er, ISM systemlogninger og operatørlogninger). Med mange indgange i alarmloggen kan det derfor være tidskrævende […]

Læs mere
Nyhed

AVARN Security i Finland vælger ISM

Efter fusionen af de to finske sikkerhedsvirksomheder AVARN Security Oy og Prevent 360 Turvallisuuspalvelut Oy i oktober 2018 blev Innovative Security Manager™ valgt som den primære alarmbehandlingsplatform.

Læs mere
Nyhed

NBLF Generalforsamling og Brandmesse i Norge

I maj 2019 afholdte det norske beredskabsforbund (Norsk Brannbefals Landsforbund, NBLF) deres årlige generalforsamling og brandmesse. I den forbindelse præsenterede vi vores to spritnye ISM-løsninger som implementeret hos Rogaland 110 og Finnmark

Læs mere
Nyhed

Innovative Technical Service Bulletin (ITSB)

Som et nyt initiativ lancerer Innovative en teknisk Service Bulletin (ITSB). Formålet er at holde vores kunder løbende opdateret med teknisk information (fx publicering af release notes) vedrørende Innovative Security Manager™.  Den første SB blev sendt rundt 29. april. Hvis du ikke har modtaget denne, så check venligst din spam-mappe (fx “Uønsket mails” i Outlook).  […]

Læs mere
Nyhed

Velkommen til vores nye medarbejder

Vi er glade for at byde velkommen til vores nye kollega, Sarah Hald Rasmussen, som bliver en del af vores projektledelsesafdeling.

Læs mere
Nyhed

Innovative leverer ISM-løsning til Sector Alarm Frankrig

Sector Alarms nylige køb af selskabet Afone Sécurité i Nancy, Frankrig har resulteret i endnu en europæiske ISM-installation hos vores norske kunde.

Læs mere
Nyhed

Opgradering og udvidelse af 110-centralen for Finnmark i Norge

110-centralen for Finnmark opgraderer til fuld ISM og modtagelse af flere nye IP-baserede protokoller samt cloud-baseret IP-telefoni med SIP-trunk.

Læs mere
VIL I VIDE MERE?
TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER, CASES, TRENDS OG VIDEN OM SIKKERHED I DIN INDBAKKE

    VÆLG SPROG::

    Du har nu tilmeldt vores nyhedsbrev

    Du kan altid afmelde dig, hvis du ikke længere vil modtage vores nyhedsbrev.

    Kontakt Os

    RING TIL OS PÅ 3373 4000, ELLER

    Gå til vores kontaktside