Oplysninger om cookies
Denne hjemmeside bruger cookies. Læs mere.politikken.
ACCEPTER OG LUK

OSM-kortserver med udvidet datagrundlag

Vores OSM-kortserver sikrer overblikket over skadested og ressourcer, såvel som adgang til altid opdaterede adresser, vejnetværk og relevante data af beredskabsmæssig interesse.

Sidste år præsenterede vi en ny kortkomponent til vores platform, Innovative Security Manager™ (ISM), hvis primære formål var at frigøre ISM fra de eksisterende kortservices på markedet – hvor kvalitet ikke stod mål med pris. Den nye kortserver til ISM er baseret på OpenStreetMap (OSM). 

En vigtig del af det operationelle overblik er opdateret kortmateriale indeholdende beredskabsspecifikke data. Innovatives OSM-kortserver indeholder grundkort og adressedatabase, som opdateres fire gange om året igennem vedligeholdelsesaftalen. 

Nye datatyper 

De løbende opdateringer tilføjer relevante data i videst mulige omfang. Således indeholder den seneste opdatering væsentligt udvidede data om jernbanenettet, hvor bl.a. klassificering af overskæringer er markeret tydeligt, ligesom rangerterræn fremgår af kortet. Opdateringen indeholder også udvidet data for motorvejenes kilometerpæle samt nummerangivelse af strande i området.

undefined  

undefined

Eksempler på udvidede datasæt for jernbanenet og strandnumre. 

De næste opdateringer vil bl.a. omfatte luftfoto, som – ligesom resten af kortmaterialet – er baseret på “tiles”, og derfor hentes i omfanget nødvendigt for hvert beredskab på den enkelte kortserver.

Brug egne, lokale data som del af kortet 

Udover altid opdaterede kortdata samt løbende udvidelse af det grundlæggende kortmateriale, betyder brugen af en OSM-kortserver også muligheden for at benytte egne data, som kan slås til og fra på vagtcentralen efter behov.

Disse data kan for eksempel være ledningsdata fra den lokale GIS-afdeling, afgrænsede slukningsområder for de enkelte kommuner, eller specifikke bygningstegninger, over eksempelvis store fabriksfaciliteter eller konferencecentre. Samtidig defineres det hvorvidt disse specifikke lag skal fremkomme ved at klikke dem til/fra, eller automatisk via et foruddefineret zoomniveau.

Innovative forventer i løbet af efteråret 2018 at kunne tilbyde kurser i oprettelse af nye kortlag, således at ISM-brugerne selv bliver i stand til at producere kortlag.

undefined

Eksempel på visning af slukningsområder for beredskab. 

OSM-kortserveren er placeret lokalt og kan derfor indeholde data, som er specifikke for hvert enkelt beredskab. Fordelene ved den lokale placering er bl.a. at der ikke er behov for løbende opslag til eksterne databaser og at sikkerheden omkring de lokale data administreres af hvert enkelt beredskab.

Med OSM-serveren kan også leveres et navigationsmodul, som kan anvendes til at beregne rute og køretid på en bestemt opgave. Dette modul binder dermed OSM-kortserveren sammen med vores interGATE4-løsning til køretøjer. interGATE4-løsningen anvender selvfølgelig også kortdata fra OSM-kortserveren.

For yderligere informationer venligst kontakt:

Senior Projekt Konsultant Dennis Bang Andersen (da@innovative.dk).

Download databladet her.

Om OpenStreetMap: 

OpenStreetMap er offentligt tilgængeligt kortmateriale. Materialet vedligeholdes af alle privatpersoner med interesse i kort, hvilket sikrer dels en hurtig opdateringsrate, dels at fejlagtige data aldrig når at blive publiceret. OSM kortmaterialet opdateres løbende, og på baggrund heraf udarbejder og opdaterer Innovative det lokale kortmateriale på ISM vagtcentralerne fire gange årligt. På denne måde sikres ISM vagtcentralerne et altid opdateret kortgrundlag.

                            

Læs mere

Nyhed

Ny adm. direktør i Innovative

Lars Nygaard er blevet udnævnt til ny administrerende direktør for Innovative Business Software A/S. Lars kommer fra j2 Global inc., hvor han var General Manager for Europa og administrerende direktør for en række opkøbte virksomheder. De seneste 15 år har Lars haft forskellige lederstillinger bl.a. hos Microsoft.

Læs mere
Begivenhed

Innovative brugerseminar 2019

Kom med på brugerseminar og få indblik i de nyeste funktioner og moduler i Innovative Security Manager™.

Læs mere
Nyhed

Flådemodul med interGATE4

Vi har lavet en kort video, der viser nogle af de mange muligheder i integrationen mellem Flådemodulet (på centralen) og interGATE4 (i køretøjer).

Læs mere
Nyhed

TIPS & TRICKS: URL-oversigt

Nogle alarmer medsender såkaldte “URL’er” (engelsk: Uniform Resource Locator) – ofte i form at et hyperlink (“https://…”), der linker til et billede eller videoklip på en hjemmeside på internettet. Nogle alarmforløb (hændelser) indeholder mange forskellige logninger (fx indkommende logninger med URL’er, ISM systemlogninger og operatørlogninger). Med mange indgange i alarmloggen kan det derfor være tidskrævende […]

Læs mere
Nyhed

AVARN Security i Finland vælger ISM

Efter fusionen af de to finske sikkerhedsvirksomheder AVARN Security Oy og Prevent 360 Turvallisuuspalvelut Oy i oktober 2018 blev Innovative Security Manager™ valgt som den primære alarmbehandlingsplatform.

Læs mere
Nyhed

NBLF Generalforsamling og Brandmesse i Norge

I maj 2019 afholdte det norske beredskabsforbund (Norsk Brannbefals Landsforbund, NBLF) deres årlige generalforsamling og brandmesse. I den forbindelse præsenterede vi vores to spritnye ISM-løsninger som implementeret hos Rogaland 110 og Finnmark

Læs mere
Nyhed

Innovative Technical Service Bulletin (ITSB)

Som et nyt initiativ lancerer Innovative en teknisk Service Bulletin (ITSB). Formålet er at holde vores kunder løbende opdateret med teknisk information (fx publicering af release notes) vedrørende Innovative Security Manager™.  Den første SB blev sendt rundt 29. april. Hvis du ikke har modtaget denne, så check venligst din spam-mappe (fx “Uønsket mails” i Outlook).  […]

Læs mere
Nyhed

Velkommen til vores nye medarbejder

Vi er glade for at byde velkommen til vores nye kollega, Sarah Hald Rasmussen, som bliver en del af vores projektledelsesafdeling.

Læs mere
Nyhed

Innovative leverer ISM-løsning til Sector Alarm Frankrig

Sector Alarms nylige køb af selskabet Afone Sécurité i Nancy, Frankrig har resulteret i endnu en europæiske ISM-installation hos vores norske kunde.

Læs mere
Nyhed

Opgradering og udvidelse af 110-centralen for Finnmark i Norge

110-centralen for Finnmark opgraderer til fuld ISM og modtagelse af flere nye IP-baserede protokoller samt cloud-baseret IP-telefoni med SIP-trunk.

Læs mere
TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER, CASES, TRENDS OG VIDEN OM SIKKERHED I DIN INDBAKKE

  VÆLG SPROG::

  Du har nu tilmeldt vores nyhedsbrev

  Du kan altid afmelde dig, hvis du ikke længere vil modtage vores nyhedsbrev.

  Kontakt Os

  RING TIL OS PÅ 3373 4000, ELLER

  Gå til vores kontaktside