Oplysninger om cookies
Denne hjemmeside bruger cookies. Læs mere.politikken.
ACCEPTER OG LUK
Øget automatisering af ISM hos Vestsjællands Brandvæsen betyder mindre bemanding af vagtcentralen

Øget automatisering af ISM hos Vestsjællands Brandvæsen betyder mindre bemanding af vagtcentralen

Vestsjællands Brandvæsen udnytter det fulde potentiale i Innovative Security Manager™ med et minimum af bemanding, og varetager 2.600 nødkald med en enkelt operatør.

I forbindelse med etableringen i 2016 blev alarmmodtagelsen for de fem ejer kommuner samlet hos Vestsjællands Brandvæsen (VSBV). Sammenlagt betjener vagtcentralen hos VSBV 3.600 alarmer, fordelt på de traditionelle alarmtyper (dvs. ABA, 112 tyveri, nødkald osv.).

Nødkald fra ejerkommunernes ældre borgere er en stor del af vagtcentralens opgaveportefølje, og udgør ca. 2.600 af det samlede antal alarmer. Nødkaldene aktiveres i gennemsnit 700 gange i døgnet, og udgør derfor en væsentlig del af opgaveporteføljen, som skal overvåges og modtages døgnet rundt.

Automatiseret håndtering af nødkald

VSBV udnytter Innovative Security Manager™ (ISM) til fulde, og anvender blandt andet automatisk modtagelse og viderestilling af alle 700 daglige nødkald. Det betyder, at alle nødkald viderestilles direkte til de relevante hjemmeplejeres mobiltelefoner.

Udover at vagtcentraloperatøren kan fokusere på de mere beredskabsmæssige opgaver uden afbrydelser, betyder det også, at vagtcentralen kan varetage sine opgaver med færre operatører. Således er VSBV i dag bemandet med blot en enkelt operatør, som varetager samtlige af beredskabets alarmmodtagelsesopgaver, herunder overvågning af ejerkommuners samlede antal af alarmer og nødkald.

Lang række af fordele

Hos VSBV sikrer ISM, at tiden udnyttes optimalt i besvarelsen af nødkaldene. Besvarelse af og respons på nødkaldet varetages nemlig af ISM ved automatisk viderestilling af opkald til den relevante hjemmepleje, som modtager opkaldet på sin telefon. Dermed behøver operatøren ikke at skulle besvare disse opkald blandt sine mange andre opgaver.

Nødkald er et vigtigt område og det er nødvendigt at sikre en korrekt håndtering hver gang. Et nødkald kan variere fra trivielle rutineopgaver til livstruende opkald. Nødkald er traditionelt set et område af alarmmodtagelse, som betyder en væsentlig arbejdsmæssig byrde for vagtcentralerne. I modsætning til de automatiserede alarmgivere, som klares med et par klik, er der her tale om oftest ældre borgere, hvor behovene kan være meget forskellige, og variere fra assistance omkring hygiejne til livstruende situationer.

Uagtet situationen har nødkaldskunden krav på en hurtig og effektiv assistance, og med automatiseringen af ISM, sikres bedre service overfor borgeren. Hvor borgeren traditionelt skal tale med en vagtcentral operatør, som skal viderestille nødkaldet til en hjemmepleje, tales der nu direkte med hjemmeplejeren, som kan hjælpe eller besøge den ældre borger.

I tilfælde af at ingen hjemmeplejere besvarer nødkaldet, sendes dette automatisk i bagvagt på vagtcentralen, hvor det besvares af vagtcentral operatøren. Et hurtigt kig i ISM rapportmodulet for de forgange måneder viser, at ca. to procent af de daglige 700 nødkald går i bagvagt på vagtcentralen.

På den døgnbemandede vagtcentral i Kalundborg estimerer VSBV, at deres måde at håndtere nødkald på, betyder en besparelse på minimum en operatørplads (24/7) på vagtcentralen – med andre ord en besparelse i omegnen af tre fuldtidsstillinger til alarmmodtagelse.

Funktionaliteten bag

VSBV Vagtcentralen i Kalundborg kører på den seneste version af ISM V3.0, og har VoIP (via 3CX PBX) installeret. ISM genererer på baggrund af gældende vagtskemaer de ”kaldelister” som VoIP-softwaren skal benytte ved opkald til hjemmeplejere. Det hele håndteres af autoinstrukser i ISM, som automatisk påbegynder udgående opkald ved modtagelse af en alarm fra et nødkald.

Driften varetages i samarbejde med Midt og Sydsjællands Brand og Redning (MSBR). Denne løsning blev valgt af økonomiske såvel som IT- driftsmæssige grunde. Det betyder, at VSBV i dag kan fokusere på vagtcentralens kerneområde – nemlig at tilbyde service i form af at modtage alarmer.

For mere information om Innovative Security Manager™ og mulighederne for din vagtcentral eller forretning kontakt os.

Om Vestsjællands Brandvæsen

Vestsjællands Brandvæsen (VSBV) varetager brand og redning for Kalundborg, Odsherred, Sorø, Lejre og Holbæk. I forbindelse med beredskabssammenlægningen pr. 1/1 2016 blev det besluttet at etablere en samlet vagtcentral for beredskabet i Kalundborg, og idet flere af kommunerne i forvejen benyttede Innovative Security Manager™ (ISM) på vagtcentralerne, var det et naturligt valg at basere den nye vagtcentral på ISM. VSBV etablerede samtidigt et samarbejde med Midt og Sydsjællands Brand og Redning (MSBR) omkring den IT-mæssige del af vagtcentralen, hvor alle servere er placeret i Næstved hos MSBR.

undefined

Læs mere

Nyhed

Ny adm. direktør i Innovative

Lars Nygaard er blevet udnævnt til ny administrerende direktør for Innovative Business Software A/S. Lars kommer fra j2 Global inc., hvor han var General Manager for Europa og administrerende direktør for en række opkøbte virksomheder. De seneste 15 år har Lars haft forskellige lederstillinger bl.a. hos Microsoft.

Læs mere
Begivenhed

Innovative brugerseminar 2019

Kom med på brugerseminar og få indblik i de nyeste funktioner og moduler i Innovative Security Manager™.

Læs mere
Nyhed

Flådemodul med interGATE4

Vi har lavet en kort video, der viser nogle af de mange muligheder i integrationen mellem Flådemodulet (på centralen) og interGATE4 (i køretøjer).

Læs mere
Nyhed

TIPS & TRICKS: URL-oversigt

Nogle alarmer medsender såkaldte “URL’er” (engelsk: Uniform Resource Locator) – ofte i form at et hyperlink (“https://…”), der linker til et billede eller videoklip på en hjemmeside på internettet. Nogle alarmforløb (hændelser) indeholder mange forskellige logninger (fx indkommende logninger med URL’er, ISM systemlogninger og operatørlogninger). Med mange indgange i alarmloggen kan det derfor være tidskrævende […]

Læs mere
Nyhed

AVARN Security i Finland vælger ISM

Efter fusionen af de to finske sikkerhedsvirksomheder AVARN Security Oy og Prevent 360 Turvallisuuspalvelut Oy i oktober 2018 blev Innovative Security Manager™ valgt som den primære alarmbehandlingsplatform.

Læs mere
Nyhed

NBLF Generalforsamling og Brandmesse i Norge

I maj 2019 afholdte det norske beredskabsforbund (Norsk Brannbefals Landsforbund, NBLF) deres årlige generalforsamling og brandmesse. I den forbindelse præsenterede vi vores to spritnye ISM-løsninger som implementeret hos Rogaland 110 og Finnmark

Læs mere
Nyhed

Innovative Technical Service Bulletin (ITSB)

Som et nyt initiativ lancerer Innovative en teknisk Service Bulletin (ITSB). Formålet er at holde vores kunder løbende opdateret med teknisk information (fx publicering af release notes) vedrørende Innovative Security Manager™.  Den første SB blev sendt rundt 29. april. Hvis du ikke har modtaget denne, så check venligst din spam-mappe (fx “Uønsket mails” i Outlook).  […]

Læs mere
Nyhed

Velkommen til vores nye medarbejder

Vi er glade for at byde velkommen til vores nye kollega, Sarah Hald Rasmussen, som bliver en del af vores projektledelsesafdeling.

Læs mere
Nyhed

Innovative leverer ISM-løsning til Sector Alarm Frankrig

Sector Alarms nylige køb af selskabet Afone Sécurité i Nancy, Frankrig har resulteret i endnu en europæiske ISM-installation hos vores norske kunde.

Læs mere
Nyhed

Opgradering og udvidelse af 110-centralen for Finnmark i Norge

110-centralen for Finnmark opgraderer til fuld ISM og modtagelse af flere nye IP-baserede protokoller samt cloud-baseret IP-telefoni med SIP-trunk.

Læs mere
Nyhed

Nyt samarbejde med Broadnet

En ny aftale med Broadnet sikrer vores 3CX kunder hurtig og nem installation og en driftsmæssig stabil telefoni-løsning.

Læs mere
Begivenhed

Brandbefälsmötet 2019

Mød os på den svenske brandkonference, Brandbefälsmötet, den 27.-28. februar

Læs mere
Nyhed

Norsk 110-central besøger tre danske ISM-vagtcentraler

En delegation fra den norske 110-central Rogaland Brann og Redning med base i Stavanger var i slutningen af november på besøg i Danmark. Formålet var bl.a. at opleve, hvordan nogle af vores danske beredskabskunder udnytter de mange muligheder i Innovative Security Manager™.

Læs mere
Nyhed

Nyt samarbejde med TC Connect muliggør tilslutning til Rakel-nettet

Innovative har indledt samarbejde med TC Connect Sweden AB omkring tilslutning til Rakel-nettet i Sverige.

Læs mere
Begivenhed

Release: Ny version af interGATE

interGATE4 opdateres til 4.1 og udover opdateringer og tilretninger, er der blevet tilføjet helt ny funktionalitet. Den nye opdatering af interGATE4 er sket i tæt samarbejde med de danske beredskabsbrugere.

Læs mere
Nyhed

Tak for besøget på Danske Beredskabers Årsmøde

Vi takker for besøget og den interesse, der blev vist for vores stand under Danske Beredskabers Årsmøde i Odense.

Læs mere
Nyhed

Tips & Tricks

Vidste du, at man fra V3.0 kan sortere rækkefølgen af køfiltre i menuen?

Læs mere
Nyhed

G4S vælger ISM som ny dispatch-løsning

Innovative er glade for at kunne meddele, at G4S Security Services A/S bliver ny kunde af vores dispatch-løsning.

Læs mere
Nyhed

Nyt radio-dispatch-modul

Vores nye radio-dispatch-modul gør Innovative Security Manager™ til den perfekte løsning for offentlige beredskaber og private virksomheder med egen vagtcentral – og med behov for sikker radiokommunikation.

Læs mere
Nyhed

interCDT sikrer korrekt positionering af køretøjer via SINE

Sammenkoblingen mellem Innovative Security Manager™ og Dansk Beredskabskommunikations Centrale Datatjeneste sikrer adgang til alle relevante data for beredskabets ressourcer – også uden ICCS.

Læs mere
TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER, CASES, TRENDS OG VIDEN OM SIKKERHED I DIN INDBAKKE

    VÆLG SPROG::

    Du har nu tilmeldt vores nyhedsbrev

    Du kan altid afmelde dig, hvis du ikke længere vil modtage vores nyhedsbrev.

    Kontakt Os