Oplysninger om cookies
Denne hjemmeside bruger cookies. Læs mere.politikken.
ACCEPTER OG LUK

interGATE4 giver Sydøstjyllands Brandvæsen det fulde overblik

Sydøstjyllands Brandvæsen anvender vores interGATE4 med stor succes. I køretøjerne bruger de dem til navigation og til at kommunikere med vagtcentralen. På vagtcentralen kan de følge køretøjerne og kommunikere med dem – direkte via kortet.

For Sydøstjyllands Brandvæsen var det vigtigt at vælge den rigtige løsning til deres vagtcentral – en løsning, der kunne give det fulde overblik.

”I vores vagtcentral er det vigtigt for at os, at vi hele tiden har et overblik over ressourcer i forhold til de opgaver, som vi skal løse”, siger leder af vagtcentralen hos Service og Beredskab hos Horsens Kommune Mette Raun Hollesen. Service og Beredskab driver vagtcentral for det nyetablerede Sydøstjyllands Brandvæsen. ”Endvidere er det også vigtigt for os at kunne give vores operative folk så detaljerede oplysninger som muligt om de hændelser og alarmer, vi sender dem ud på.”

For at opfylde disse krav har beredskabet valgt at bruge de nødvendige moduler i Innovative Security Manager™ (ISM). Modulerne dækker hele processen fra alarmen bliver modtaget til informationen lander i køretøjerne og til alle informationer (f.eks. statustryk) bliver logget på hændelsen.

De moduler, som er nødvendige for at dette kan lade sig gøre er, at vagtcentralen i Horsens har etableret sin egen ISM-kortserver, der i grundkortet er baseret på data fra OpenStreetMap (OSM). Da vagtcentralen selv “hoster” kortserveren, kan de nemt berige disse grunddata med egne detaljerede lokale data, som f.eks. et kortlag med slukningsområder:

undefined

Af kortet fremgår de syv slukningsområder, som Sydøstjyllands Brandvæsen skal dække. På kortet kan man også se positioner på de, ressourcer, som sender positionsdata ind til vagtcentralens positionsserver. Det giver operatørerne et overblik.

Hvis operatøren ønsker flere detaljer om en adresse eller skadested, så kan operatøren hurtigt zoome ind på kortet for at se detaljer som f.eks. brandhaners placering, tilkørselsveje, som også indeholder et link til dokument med nærmere beskrivelse – en PDF-fil, som vises på skærmen:

undefined

Hændelsen eller alarmen kan disponeres automatisk og/eller manuelt til de ønskede ressourcer. Hos de fleste beredskaber er dette oprettet som autoinstrukser, som straks kalder de nødvendige ressourcer ud.

I beredskabets køretøjer har man installeret Innovatives interGATE4, der er en app til iPad. App’en er grundlæggende set en navigationsenhed, der skal navigere køretøjet hurtigst muligt frem til skadestedet. App’en anvender det samme grundkort og indlagte lokale lag, som anvendes på vagtcentralen, idet iPad’en er forbundet til kortserveren og henter de såkaldte “map tiles” her. I udgangspunktet ser iPad’en i et indsatslederkøretøj hos Sydøstjyllands Brandvæsen sådan ud:

undefined

Den overskuelige brugergrænseflade gør det nemt for f.eks. indsatslederen at anvende app’en. Statusknapperne i højre side af skærmen kan tilpasses således, at beredskabet selv kan bestemme, hvad de skal sende ind til vagtcentralen.

Når interGATE4 modtager en alarm, ser forløbet således ud:

undefined

Ved tryk på ”Kør” beregner serveren med det samme den optimale rute til skadestedet og viser derefter ruten på skærmen. Samtidig begynder en mundtlig navigering/vejledning til føreren.

undefined

Øverst fremgår skadestedets adresse. Den røde linje midt på skærmen er den optimale rute for køretøjet frem til skadestedet. Nederst ses det første sted, hvor man skal dreje/ændre retning.

Navigationen kan styres og ”manipuleres”, idet man på forhånd kan lægge informationer ind i kortet, som vil påvirke beregningen af den optimale rute til skadestedet. Hos Sydøstjyllands Brandvæsen har man f.eks. lagt et område ind i Horsens centrum og angivet, at man i dette område max. kan køre 40 km i timen. Det har man gjort, idet man vil ”tvinge” den optimale navigation til at vise udenom centrum. Denne funktionalitet giver uendelig mange muligheder, idet man også kan angive vejspærringer, som f.eks. kun gælder i en bestemt periode.

Når køretøjet ankommer til skadestedet, så har f.eks. indsatslederen mulighed for at zoome ind på kortet på interGATE4 og får derved flere detaljer om f.eks. brandhaners status og dimensionering.

undefined

Loggen på den konkrete hændelse/alarm vil løbende blive fyldt med informationer som disponerede ressourcer, øjeblikkelige status for ressourcer etc. Det giver operatøren overblikket over hver enkelt alarmforløb. Ved flere samtidige alarmer er denne information afgørende værdifuldt.

Sådan vil loggen løbende blive fyldt med data, som kan se sådan ud:

undefined

Læs mere

Nyhed

Ny adm. direktør i Innovative

Lars Nygaard er blevet udnævnt til ny administrerende direktør for Innovative Business Software A/S. Lars kommer fra j2 Global inc., hvor han var General Manager for Europa og administrerende direktør for en række opkøbte virksomheder. De seneste 15 år har Lars haft forskellige lederstillinger bl.a. hos Microsoft.

Læs mere
Begivenhed

Innovative brugerseminar 2019

Kom med på brugerseminar og få indblik i de nyeste funktioner og moduler i Innovative Security Manager™.

Læs mere
Nyhed

Flådemodul med interGATE4

Vi har lavet en kort video, der viser nogle af de mange muligheder i integrationen mellem Flådemodulet (på centralen) og interGATE4 (i køretøjer).

Læs mere
Nyhed

TIPS & TRICKS: URL-oversigt

Nogle alarmer medsender såkaldte “URL’er” (engelsk: Uniform Resource Locator) – ofte i form at et hyperlink (“https://…”), der linker til et billede eller videoklip på en hjemmeside på internettet. Nogle alarmforløb (hændelser) indeholder mange forskellige logninger (fx indkommende logninger med URL’er, ISM systemlogninger og operatørlogninger). Med mange indgange i alarmloggen kan det derfor være tidskrævende […]

Læs mere
Nyhed

AVARN Security i Finland vælger ISM

Efter fusionen af de to finske sikkerhedsvirksomheder AVARN Security Oy og Prevent 360 Turvallisuuspalvelut Oy i oktober 2018 blev Innovative Security Manager™ valgt som den primære alarmbehandlingsplatform.

Læs mere
Nyhed

NBLF Generalforsamling og Brandmesse i Norge

I maj 2019 afholdte det norske beredskabsforbund (Norsk Brannbefals Landsforbund, NBLF) deres årlige generalforsamling og brandmesse. I den forbindelse præsenterede vi vores to spritnye ISM-løsninger som implementeret hos Rogaland 110 og Finnmark

Læs mere
Nyhed

Innovative Technical Service Bulletin (ITSB)

Som et nyt initiativ lancerer Innovative en teknisk Service Bulletin (ITSB). Formålet er at holde vores kunder løbende opdateret med teknisk information (fx publicering af release notes) vedrørende Innovative Security Manager™.  Den første SB blev sendt rundt 29. april. Hvis du ikke har modtaget denne, så check venligst din spam-mappe (fx “Uønsket mails” i Outlook).  […]

Læs mere
Nyhed

Velkommen til vores nye medarbejder

Vi er glade for at byde velkommen til vores nye kollega, Sarah Hald Rasmussen, som bliver en del af vores projektledelsesafdeling.

Læs mere
Nyhed

Innovative leverer ISM-løsning til Sector Alarm Frankrig

Sector Alarms nylige køb af selskabet Afone Sécurité i Nancy, Frankrig har resulteret i endnu en europæiske ISM-installation hos vores norske kunde.

Læs mere
Nyhed

Opgradering og udvidelse af 110-centralen for Finnmark i Norge

110-centralen for Finnmark opgraderer til fuld ISM og modtagelse af flere nye IP-baserede protokoller samt cloud-baseret IP-telefoni med SIP-trunk.

Læs mere
Nyhed

Nyt samarbejde med Broadnet

En ny aftale med Broadnet sikrer vores 3CX kunder hurtig og nem installation og en driftsmæssig stabil telefoni-løsning.

Læs mere
Begivenhed

Brandbefälsmötet 2019

Mød os på den svenske brandkonference, Brandbefälsmötet, den 27.-28. februar

Læs mere
Nyhed

Norsk 110-central besøger tre danske ISM-vagtcentraler

En delegation fra den norske 110-central Rogaland Brann og Redning med base i Stavanger var i slutningen af november på besøg i Danmark. Formålet var bl.a. at opleve, hvordan nogle af vores danske beredskabskunder udnytter de mange muligheder i Innovative Security Manager™.

Læs mere
Nyhed

Nyt samarbejde med TC Connect muliggør tilslutning til Rakel-nettet

Innovative har indledt samarbejde med TC Connect Sweden AB omkring tilslutning til Rakel-nettet i Sverige.

Læs mere
Begivenhed

Release: Ny version af interGATE

interGATE4 opdateres til 4.1 og udover opdateringer og tilretninger, er der blevet tilføjet helt ny funktionalitet. Den nye opdatering af interGATE4 er sket i tæt samarbejde med de danske beredskabsbrugere.

Læs mere
Nyhed

Tak for besøget på Danske Beredskabers Årsmøde

Vi takker for besøget og den interesse, der blev vist for vores stand under Danske Beredskabers Årsmøde i Odense.

Læs mere
Nyhed

Tips & Tricks

Vidste du, at man fra V3.0 kan sortere rækkefølgen af køfiltre i menuen?

Læs mere
Nyhed

G4S vælger ISM som ny dispatch-løsning

Innovative er glade for at kunne meddele, at G4S Security Services A/S bliver ny kunde af vores dispatch-løsning.

Læs mere
Nyhed

Nyt radio-dispatch-modul

Vores nye radio-dispatch-modul gør Innovative Security Manager™ til den perfekte løsning for offentlige beredskaber og private virksomheder med egen vagtcentral – og med behov for sikker radiokommunikation.

Læs mere
Nyhed

interCDT sikrer korrekt positionering af køretøjer via SINE

Sammenkoblingen mellem Innovative Security Manager™ og Dansk Beredskabskommunikations Centrale Datatjeneste sikrer adgang til alle relevante data for beredskabets ressourcer – også uden ICCS.

Læs mere
TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER, CASES, TRENDS OG VIDEN OM SIKKERHED I DIN INDBAKKE

    VÆLG SPROG::

    Du har nu tilmeldt vores nyhedsbrev

    Du kan altid afmelde dig, hvis du ikke længere vil modtage vores nyhedsbrev.

    Kontakt Os